ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Grindeanu a semnat demisia lui Petre-Dragoș Voinescu cel care se afla în fruntea conducereii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Hotărârea a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Cel care îl va înlocui pe Voinescu este Marin-Marius Florea, fost director pentru Activitate de Inspecție Fiscală în cadrul Direcției Județene de Finanțe Giurgiu, potrivit stiripesurse.ro.

Florea lucrează în sistemul finanțelor publice din 1998, având funcții în cadrul Direcției de Control Fiscal a Ministerului de Finanțe, Direcției Antifraudă a ANAF, iar înainte de a fi numit în funcție la Giurgiu, Direcției Generale a Finanțelor Publice Ilfov, a ocupat postul de director de Activitate de Inspecție Fiscală.

Pentru ocuparea acestui post Grindeanu nu l-a avut în vizor doar pe Florea, ci l-a fost luat în calcul și pe Gabriel Gheorghe, fost candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare. El a recunoscut public că a fost propus pentru conducerea Antifraudei, dar numele său a căzut în urma negocierilor politice.