ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia juridică a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, modificarea legii fundamentale urmând a se face printr-un referendum național.

Președintele de ședință, Ovidiu Donțu, a afirmat în cadrul ședinței că există mai multe decizii ale Consiliului European care nu împiedică adoptarea unei astfel de propunere de revizuire, la nivel național.

”Avem avizul Consiliului Legislativ, prin care se menționează să se pot introduce referiri legate de referendumul de revizuire a Constituției”, a spus Donțu, conform News.ro.

Senatorul PSD a mai afirmat că prevederea privind familia ca uniune între femeie și bărbat este prevăzută în Codul Civil. ”Practic, problema pe care o avem astăzi în atenție este dacă ridicăm la rang constituțional o normă juridică existentă astăzi în legislația românească”, a arătat Ovidiu Donțu.

Senatorul Sebastian Grapă a afirmat în cadrul dezbaterilor că statul român este unul laic, iar această modificare constituțională nu are ca izvor o doctrină religioasă.

”Vă vorbește un cetățean al acestei republici, tată a trei copii, trei fetițe. Există o normalitate de la care nu avem voie să ne îndepărtăm”, a spus Grapă, adăugând că ”cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lăsat-o omului este aceea de a procrea și de a se înmulți”.

”Această înmulțire se face așa cum știm noi cu toții. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar înseamna o autoritate în materie de judecată care să stabilească că un cuplu, cum vreți dumneavoastră să îl numiți, să poată să înfieze”, a mai afirmat Grapă, adăugând că este vorba de ”un cuplu el-el sau un cuplu ea-ea”.

Și senatorul PNL Mariana Câmpeanu a precizat că părerea a trei milioane și jumătate de oameni, care au semnat inițiativa cetățenească, nu poate fi ignorată.

”Copiii crescuți în familii cu doi tați sau două mame cresc cu traume psihice. Nu avem dreptul să decidem noi în locul unui copil care nu își poate exprima opțiunea”, a spus Mariana Câmpeanu.