ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Am fost sigură că în țara mea voi fi protejată! România nu e colonie canadiană, ca să-mi trimită copilul pachet acolo, la abuz. Suntem pe vremea turcilor, să se vândă copiii?”. E ceva pe cât de tulburător, pe atât de definitoriu pentru vremurile prin care trecem cu tot cu România noastră, în întrebarea disperat-retorică a Anei Maria Nedelcu dintr-un interviu exclusiv pentru Activenews.  

E din tulpina de întrebări în care vei mai găsi și altele, de genul "cum e posibil să se dezinfecteze ani de zile spitale cu apă chioară? " și "cum să crezi că a murit accidental patronul Hexi Pharma chiar acum? ". Sau gânduri de genul "politicieni mafioți, corupție generalizată, servicii de rahat, sărăcie și mizerie"... Toate, intorcându-ne unii împotriva celorlalți. Și amintind de vorba aia veche cu "satul fără câini”. Dar făcându-i pe prea puțini să se ridice deasupra acestora și să își pună întrebarea din rădăcina acestei tulpini: cum s-a ajuns, defapt, aici?

Asta trebuie să ne întrebăm, defapt: cum s-a ajuns aici, unde ne sunt câinii, de ce se latră și se mușcă doar împotriva noastră, în, teoretic, propriul nostru stat? Ca să îți pui cum se cuvine această întrebare și să îi și dai răspunsul corect, trebuie să ieși de sub efectul lui „dezbină și cucerește” măcar pentru câteva clipe. Și să nu utilizezi ca primă reacție flegma către ai tăi. E pe cât de rudimentar, pe atât de ineficient în găsirea răspunsurilor corecte. Cele corecte sunt de găsit atunci veți putea vedea invizibilul război pe care NOI aproape l-am pierdut. Aproape. Poate nu sunt numeroase cugetările și valorile americane care m-au marcat până acum, dar una mi-a rămas cu siguranță întiparită pe veci în minte: nu te întreba ce face țara ta pentru tine, întreabă-te ce poți face tu pentru ea. Ține de noi să ne trezim și să-i întoarcem soarta în favoarea noastră!

Magistrații de la Curtea de Apel București au admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare canadiene în cazul Anei Maria Nedelcu, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România. La bază se află un caz cu multe semne de întrebare legate de comportamentul abuziv al tatălui. Instanțele din România nu au însă competența de a se pronunța asupra temeiniciei urmăririi penale luate în Canada, fiind obligate "a admite cererea de extrădare, dacă sunt întrunite cerințele legale ale acesteia”. Decizia nu este definitivă. Definitiv pentru mine e însă că o mamă care vrea binele copilului său poate fi judecată și în țara sa de baștină. Cu valoare de simbol, la fel cum soarta unei patrii poate și TREBUIE decisă acasă, în patrie! Cu tot respectul pentru prevederile conform cărora deciziile intanței trebuie respectate.
 
Și eu cred că trebuie să fac ceva, pentru a mă putea întreba ce face țara pentru mine. Și eu cred că nu trebuie să fim colonia nimănui, că țara asta ne e patrie și că din și întru ea, trebuie să ne apărăm ferm si cu verticalitate. Cu valoare de simbol, și eu sunt Ana Maria Nedelcu!