ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj de opinie realizat de INSCOP arată că peste 56% dintre români consideră că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați, informează ziarul Adevărul.

De cealaltă parte, 35,5% cred că România ar trebui să primească refugiați, arată sursa citată. Dintre cei care sunt de acord ca țara noastră să primească refugiați, peste 82% consideră că România trebuie să-și stabilească singură cota pe care o poate primi, în timp ce doar 14,6% ar fi de acord ca țara noastră să accepte cotele impuse de UE.

În ceea ce privește posibilitatea ca imigranții să se stabilească în România, peste 65% dintre români nu doresc acest lucru, iar 67,1% nu doresc ca refugiații să se stabilească în localitatea din care provine respondentul.

Referitor la motivațiile celor care au plecat spre Europa, răspunsurile sunt interesante. Astfel, 41,7% dintre români consideră că refugiații au plecat din cauza războiului din Orient, în timp ce 23,4% cred că sunt grupuri organizate pentru a destabiliza Europa. De asemenea, 23,3% dintre respondenți consideră că oamenii au plecat din cauza sărăciei.