ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 75% ar fi probabilitatea de prezență a cetățenilor la urne în cazul organizării Referendumului pentru Familie, relevă un sondaj de opinie realizat de Avangarde și prezentat de Antena 3.

La întrebarea: „Dumneavoastră personal veți participa la vot la un astfel de referendum, dacă se va organiza?”, 55% au răspuns cu siguranță da, 20%, probabil da, 14% cu siguranță nu, 6% probabil nu, 5% nu știu/nu răspund. De remarcat este că pentru ca Referendumul să fie validat, ar fi nevoie de o prezență de 30%,

De asemenea, 67% dintre români consideră că organizarea Referendumului este o decizie bună, în timp ce 24% consideră e că e o decizie proastă.

La întrebarea „Dumneavoastră personal cum considerați că ar trebui definită familia în Constituție?”, 77% au răspuns că formula propusă de inițiativa cetățenească - familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, 17% - formula actuală familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, 5% nu pot aprecia, 1% nu știu/nu răspund.

Sondajul realizat de Avangarde, în perioada 10.04-26.04, volumul eșantionului: 1350 de persoane de 18 ani și peste. Metoda de culegere a datelor este CATI (telefonic). Eroarea maximă tolerată +/-3% pentru un interval de încredere de 95%.
 
Zilele trecute, președintele Iohannis s-a manifestat decisiv de partea activismului LGBT, susținând că în cazul Referendumului pentru familie este nevoie de „toleranță”, dar și că e nevoie de eliminarea tuturor „discriminărilor” din legislație.

În noiembrie 2016, președintele Iohannis spunea despre Referendumul pentru Familie că „nu este o temă care a penetrat societatea românească”.