ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a anunțat joi, în ședința de Guvern, că plata taxelor și impozitelor datorate ANAF se pot face online, după ce în cursul zilei de miercuri și în dimineața zilei de joi platforma a fost nefuncțională.

„ANAF trebuie să funcționeze astfel încât să crească gradul de colectare a taxelor și impozitelor. Am citit azi dimineață că nu s-au putut face plăți online. Acum problema s-a remediat. S-a lucrat la o upgradare a sistemului”, a declarat premierul.

Reamintim faptul că taxele și impozitele care trebuiesc plătite Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nu se pot achita online, pe ghiseul.ro, platforma nefiind funcțională.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, ANAF anunța că persoanele fizice își pot plăti obligațiile fiscale prin intermediul www.ghiseul.ro și că a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de taxe și impozite cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat în cadrul audierilor din Parlament că orice taxă sau impozit ce nu poate fi plătit online se anulează.