ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit specialiștilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziționate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpșunele.  

Oamenii de știință au realizat o cercetare și au descoperit că 98% din mostrele de căpșuni din marile magazine conțineau cel puțin un tip de pesticide. Conform raportului, căpșunele au ajuns pe primul loc în top din cauza faptului că producătorii și-au dorit să le transforme într-un fruct disponibil pe durata întregului an, anunță jurnalul.ro.

Cercetarea desfășurată în Statele Unite a ajuns la concluzia că cele mai „murdare” 12 vegetale sunt:

    Căpșunele
    Merele
    Nectarinele
    Piersicile
    Țelina
    Strugurii
    Cireșele
    Spanacul
    Roșiile
    Ardeiul gras
    Roșiile cherry
    Castraveții

Aceeași organizație americană a publicat și o listă a celor mai sigure alimente de proveniență vegetală:

    Avocado
    Porumb
    Ananas
    Mazăre (congelată)
    Ceapă
    Sparanghel
    Mango
    Papaya
    Kiwi
    Vânătă
    Pepene galben
    Grapefruit
    Pepene cantaloupe
    Conopidă

Fructele  și legumele sunt parte esențială a unui stil de viață sănătos, dar dacă nu putem să le achiziționăm de la producători locali sau cu certificare bio, este preferabil să renunțăm la cele de pe lista „neagră”, recomandă Prevention.com.

În schimb, vegetalele din a doua listă pot fi consumate chiar dacă sunt crescute convențional.