ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 01.09Managerul Spitalului de Urgență Floreasca din capitală, Sorin Păun, și-a dat demisia după întâlnirea pe care a avut-o azi noapte cu ministrul Sănătății. 


Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat miercuri noapte demisia managerului de la Spitalul Floreasca:

„În această seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare.
În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie.
Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoștință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg.
Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapidă a situației".
 
Știrea inițială

 

Peste 15 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat că demisionează în urma „presiunii psihologice” și a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun.

17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia astăzi, pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. 

Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică și modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun", a confirmat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița.

Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziții, situația este așa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc de medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operație, acesta e comportamentului domnului doctor, agresează verbal. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul și cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată și activitatea din spital, fiindcă elicopterul aparține SMURD București", a declarat pentru Mediafax Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în fața spitalului că este o reacție pe care trebuia să o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afectează calitatea actului medical. Nu gărzile sunt problema, ci felul în care ni se adresează, cum ne tratează. Mai urmează să mai depună demisii și alți colegi".

Nu este doar unitatea de primiri urgențe. Noi suntem SMURD București. Avionul va sta la sol, elicopterul din București va sta la sol, mașinile cu medic din București deservite de personalul de la Floreasca nu vor mai pleca la intervenții, dispeceratul pe București care, de fapt, dispecerizează zona de sud a țării, elicoptere, unități de transport neonatologic - totul se va opri. Trebui să găsească alți medici. Nu cred că noi nu ne vom găsi în altă parte. Noi voiam să rămânem aici, dar managerul ne-a spus că suntem la marginea medicinei”, a susținut medicul.

Aceasta a explicat, potrivit b1.ro, motivele pentru care ea și mai mulți colegi de-ai săi au ales să demisioneze.

Domnul manager a stabilit că nu e nevoie de aparatură și că trebuie să-i dăm dânsului banii să achiziționeze altceva pentru spital, deși e un proiect al Ministerului Sănătății în colaborare cu Banca Mondială.

De la ultima întâlnire la Minister, medicii din UPU nu mai au voie să vorbească la raportul de gardă din weekend. Nu avem voie să vorbim, nu suntem băgați în seamă”.