ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații români nu se desprind de job nici măcar atunci când pleacă în vacanță. Conform unui sondaj realizat de eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare online de la noi, mai mult de o treime dintre angajați (36%) declară că alocă des sau chiar întotdeauna timp pentru job atunci când sunt în vacanță.

Alți 37% susțin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% dintre respondenți spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanță și că nu muncesc niciodată atunci când sunt în concediu.

Antreprenorii sunt cel mai adesea nevoiți să lucreze în vacanță, 88% dintre aceștia dedicând timp business-ului chiar și în perioadele de odihnă.

În același timp, 80% dintre respondenți recunosc că citesc mail-urile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puțin o dată pe zi, astfel încât să rămână informați și să poată relua mai ușor activitatea la întoarcerea din concediu.

În ceea ce privește timpul dedicat job-ului în vacanță, 31% dintre angajații care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antreprenorii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacanță, reprezentând 26%. În același timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecați, iar 23% spun că rezolvă treburile de serviciu în mai puțin de o oră, conform sondajului eJobs.

Telefonul este, de departe, cel mai folosit dispozitiv pentru lucrul în concediu, fiind prima opțiune pentru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanță, în timp ce laptopul este utilizat de doar 9%, iar aproape un sfert folosesc în egală măsură cele două dispozitive.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 1 mai –  6 iunie 2017, pe un eșantion de 1.423 de români activi profesional, dintre care 34% în funcții de conducere sau antreprenori, majoritatea cu vârsta între 26 și 45 de ani (61%).