ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am fost la ţară câteva zile în localitatea unde a pictat Pr. Arsenie Boca cel Sfânt, la Drăgănescu. Într-o plimbare cu soţia şi cei mici, am zis să luăm nişte roşii de la oameni, ca să facem o salată. Ni se indică să mergem la tanti Aurica, la vreo zece case de biserică. Suntem invitaţi în curtea cu doi căţei mici şi ochioşi de o femeie la vreo 55 de ani, rumenă de la soare. Staţi puţin să va aduc, ne zice. 

Stăm pitiţi de soarele de vară la umbra unui corcoduş şi aşteptăm ceva. Vine tanti Aurica cu două sacoşe. Uite, zice, aici aveţi două kile' de roşii (din ochi am estimat că erau aproape trei kg. de roşii mari, cărnoase şi mai ales netratate) şi aici nişte ceapă, cartofi, castraveţi şi prune, să le dați la copii. Patru lei roşiile şi atât. Pentru restul spuneţi "Bo'da proste!".

Cam aşa arată sufletul românului creştin: îi ceri una şi el îţi da cu două mâini cu gândul la cei petrecuţi din viaţa asta, cei ce locuiesc în Veşnicie. 
Tanti Aurica deja îşi face loc în Rai.

Cei mai batjocoriţi oameni de această tranziţie spre nimic, lăsaţi în dizgraţia plină de superbie a unor neoliberali imbecili de stânga şi de dreapta pentru care ţăranul nu înseamnă nimic altceva decât o mână de lucru ieftină de trimis în ţările colonizatoare, aceşti oameni au încă sufletul curat şi îl privesc pe cel străin lor ca pe însuşi Hristos.
Trebuie recuperat ce se mai poate - Doamne ajută!