ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au dispărut fără urmă o parte din donațiile care au fost strânse pentru victimele din tragedia de la Colectiv.

Este vorba despre banii strânși în urma unui eveniment caritabil organizat de Andreea Marin și Angela Gheorghiu, pe 29 noiembrie 2015. Ultima oară, banii erau la firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor, dar de două luni patronii nu mai sunt de găsit, iar victimele încă așteaptă ajutorul promis.

„Marea noastră soprană Angela Gheorghiu a avut ideea acestui spectacol la Ateneul Român, cu vânzare de bilete, pentru că fiecare bilet în parte însemna o donație. Banii intrau în fundația „Prețuiește viața” după ce veneau la noi de la distribuitor, cei cunoscuți ca fiind biletoo.ro”, a spus Andreea Marin.

„Ulterior, banii aceștia ar fi venit la fundația Estuar, ca să fie distribuiți mai departe la victimele Colectiv. Ar fi trebuit să ne vireze acești bani. Cumva suntem în așteptare. Așteptăm și noi să îi primim, poate într-o lună, poate peste doi ani”, a declarat Amedeea Enache, director Estuar.

De mai bine de două luni, aparent, banii s-au pierdut.

„Nu doar că banii nu au ajuns la noi, dar promisiunile au fost multiple. La momentul acela i-am crezut pe oameni, că nu au intrat banii de la magazinele care au vândut direct biletele, că au o poprire pe cont și au încercat să facă plata - trimițându-ne chiar ordin de plată ca dovadă, dar banii nu au ajuns niciodată la noi”, a mai spus Andreea Marin, potrivit digi24.ro.

Firma nu e de găsit la sediul social. Pe site-ul unde se vând bilete și pentru alte evenimente, apare un număr de telefon la care nu răspunde nimeni. Singurele căi de comunicare rămân Facebook și schimbul de emailuri.

„Precizăm că întârzierile menționate au survenit datorită unor probleme birocratice și financiare. Facem eforturi să rezolvăm situația în cel mai scurt timp. Ne cerem scuze celor afectați de acest incident”, a fost comunicatul celor de la biletoo.ro.

„Andreea Marin, campanie cu miros de țeapă. Vă dați seama cum îți este afectat numele. Așa că avocații noștri lucrează la acțiunea legală împotriva acestui distribuitor. Să ne dea banii!”, a adăugat Andreea Marin.