ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă este în plină desfășurare în ceea ce privește condițiile în care a decedat Ioan Gyuri Pascu. Potrivit Tolo.ro, acesta a chemat ambulanța cu două ore înainte de a face infarct, dar medicul doar i-a dat un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat.

Artistului nu i s-ar fi făcut nici măcar un EKG, deși se știa că are probleme cu inima și diabet. La două ore după, Gyuri Pascu a făcut un infarct și a murit.

„Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a declarat o sursă citată de site-ul tolo.ro.

Peste două ore, în urma unui alt apel la 112, au ajuns trei mașini: două de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București. Din păcate, artistul nu a mai putut fi resuscitat.

„În ultimele trei zile, la Ambulanță a fost o stare de alertă. Directorul Alice Grasu și-a dat seama că ceva a fost în neregulă și a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul să rămînă secret”, a spus sursa de la Ambulanța București.

Alice Grasu a confirmat pentru Gsp.ro cele relatate despre acea noapte.

„Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încît medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam. La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două mașini de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic de la noi. Nu sînt niciodată prea mulți oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit,pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei și ambulanța noastră a plecat”, a declarat Grasu pentru Gsp.ro.

Conducerea Ambulanței a transmis că a început încă de luni ”o cercetare internă”.

„Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 3 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Și vom lua măsuri. Înțelegeți-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, a mai declarat Alice Grasu.

Din informațiile GSP, medicul de la prima intervenție nu a putut arăta conducerii un EKG, „ceea ce poate însemna că nici nu i-a făcut”, spune altcineva din Ambulanță.