ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capitala României va fi casă pentru două grupuri a câte 50 de basarabeni în intervalul 1-3 august. Acțiunea se înscrie în programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.     

Grupurile de vizitatori din Republica Moldova se vor putea bucura de un tur complex al ”Micului Paris” și de acces la obiective atractive ale orașului. Unul dintre acestea va fi Palatul Parlamentului, unde basarabenii vor avea parte de un tur interactiv, făcut chiar de deputați, marți, începând cu ora 13:00.

”Nu există bucurie mai mare pentru frații de peste Prut decât să ajungă în București. Cei mai mulți dintre ei conștientizează faptul că aceasta este capitala de drept a celor două state românești despărțite contrar voinței populare. Sperăm ca până în 2018 această nedreptate istorică să fie reparată și să se constituie o majoritate unionistă în Republica Moldova. Până acum au sosit în țară, începând cu luna iulie, câteva zeci de mii de români din stânga Prutului și vor continua să vină până la final de septembrie. Cu fiecare vizită în România, Unirea se apropie cu pași tot mai repezi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Din cauza informației distorsionate, a lipsei acesteia în legătură cu realitățile din dreapta Prutului sau a posibilităților materiale reduse, proiectul ”Cunoaște-ți Țara”, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, are drept scop punerea la curent a românilor dintre Prut și Nistru cu privire la aspectele identitare, de limbă și de credință comune, oferindu-le impulsul necesar pentru manifestarea identității românești. Obiectivul programului este aducerea în România a 100.000 de basarabeni, care o vor putea descoperi nemijlocit.

Cazarea este asigurată de căminele Universității din București.