ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr tot mai mare de români se pronunță în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie.
 
În urmă cu câteva zile, Coaliția pentru familie anunța cu bucurie că s-au strâns peste 1 milion de semnături: "Cu bucurie vă anunțăm că am depășit 1 milion de semnături!"
 
Potrivit informațiilor obținute de ActiveNews, iată care sunt primele zece județe care au reușit să strângă cele mai multe semnături în sprijinul familiei:
 
Top 10 județe

Iași 111.439
Bacău 102.200
Botoșani 59.500
Vrancea 70.000
Timiș 90.000
Suceava 90.000
Neamț 82.000
Buzău 90.000
Maramureș 60.000
Bihor 58.371
 
Conform legii, inițiatorii au nevoie de minimum 500.000 de semnături, strânse în decurs de șase luni, numărul acestora fiind depășit cu mult.
 
La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei. 

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.