ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 9 februarie 2017, Florin Barbu, românul ai cărui copii au fost abuziv preluați de serviciile sociale din Marea Britanie și dați spre adopție unui cuplu de homosexuali, a primit de la cei din urmă o scrisoare prin care i se aduceau la cunoștință noutăți despre copiii lui.

În 2014, din cauza certurilor dese dintre părinți, ce doi copii au fost ridicați de asistenții sociali. După doi ani de procese – în care, la un moment dat, se cerea chiar arestarea tatălui natural – copiii au fost pierduți definitiv și dați în adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie. Acum, Florin Barbu își îndreaptă ultimele speranțe către CEDO. De notat că statul român a fost acuzat de un judecător englez că a stat impasibil timp de doi ani, în ceea ce privește acest caz.

"Astăzi am primit scrisoare de la copiii mei. Văzând acel plic mare cu adresa celor de la Social Services am deschis scrisoarea cu mâinile tremurând de emoție. Când am văzut desenele copiilor mei, lacrimile au început să curgă neîncetat.

Apoi, când mi-am revenit, am constatat cu tristețe că desenul e tras la xerox și nu e nici măcar cel original desenat de mânuțele copiilor și acele foi nu sunt cele originale. Scrisoarea este scrisă de cei care au copiii, e foarte scurtă, nu conține poze cu ei și nu scrie Diana personal decât că mă iubește și Andy că îi e dor de mine.

Probabil așteptările mele sunt prea mari pentru ei, doream 10 foi în care copiii să îmi scrie ce fac șși multe poze. Voi, cei care aveți copiii mei, vedeți durerea mea și a copiilor mei zi de zi și mă întreb de ce nu doriți să faceți mai mult: să mă lăsați să îi văd, să mă lăsați să vorbesc cu ei la telefon…

Până voi câștiga la CEDO sau bunul Dumnezeu vă va înmuia inimile să îmi dați copiii înapoi. Dumnezeu să vă lumineze gândurile și sufletele!

Doamne Ajută!"

Iată scrisoarea primită de Florin Barbu:

"Sperăm ca și această scrisoare să te găsească bine. Diana și Andy au avut un an bun și au făcut mari progrese. Au început școala la începutul lui septembrie și au fost foarte fericiți să își reîntâlnească colegii după lunga vacanță de vară.

Diana are acum ceva mai multe teme, inclusiv cititul zilnic, scrisul și teme la matematică o data pe săptămână.

Andy trebuie de asemenea să citească zilnic câte puțin și are o scurtă temă de scris o dată pe săptămână, care îi place. De asemenea, se bucură de timpul de rugăciune la școală.

Diana crește și este sănătoasă. Merge la dentist de două ori pe an, ca să îi monitorizeze cariile, care sunt tratate.

Andy de asemenea este sănătos și crește bine.

Am vizitat litoralul englez pe perioada verii și Diana și Andy au avut clipe minunate. Au petrecut un timp la o fermă într-o excursie și le-a plăcut la nebunie să observe caprele și alte animale.

Diana știe acum să înoate, iar lui Andy îi place la nebunie să petreacă timp la piscină cu un „tăițel” care îl ajută să plutească. Diana încă urmează cursurile de dans modern, pe care le adoră.

Andy încă se bucură să se joace cu mașinuțele și adoră să se plimbe cu bicicleta și să meargă cu scuterul la școală.

Copiii au acum un album cu fotografii cu tine. Este mereu alături de patul lor și îl privesc frecvent singuri sau cu noi. Vorbim deschis despre trecutul lor și este mereu un loc mare pentru tine în inima lor. Diana și Andy sunt în siguranță și fericiți, iar noi vom face mereu ce putem mai bine pentru ei", se spune în scrisoare.