ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tenorul Jose Carreras a profitat de prezența sa în România și a vizitat ieri bolnavii de leucemie internați la Institutul Fundeni din București. Fundația patronată de acesta a oferit în ultimii zece ani ajutor secției în care se fac cele mai multe transplanturi de măduvă din România.

Jose Carreras s-a confruntat cu o gravă problemă de sănătate la vârsta de 41 de ani, când a fost diagnosticat cu leucemie și medicii i-au dat doar 10% șanse de supraviețuire. A urmat pe perioadă de luptă pentru viață și tratamente costisitoare, unele dintre ele suportate de fundația patronată de un alt mare nume al operei, Placido Domingo.

După ce s-a vindecat, Jose Carreras și-a creat propria fundație care să îi ajute pe pacienții cu leucemie. Printre beneficiarii din ultimii 10 ani se numără și cei internați în secția de hematologie a Institutul Clinic Fundeni.

”Fiecare moment din viață are posibilitatea să fie un moment fericit. Aflându-mă aici, vorbind cu voi, știind că acolo sunt mici pacienți, în mâinile unei minunate echipe științifice și cumva că pot fi doar puțin, puțin de ajutor, e un moment de fericire, pentru siguranță”, a spus tenorul care împlinește 69 de ani peste câteva zile.