ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce drumul spre referendumul pentru căsătorie intră în linie dreaptă, iar atacurile neomarxiste la adresa familiei naturale și a valorilor creștine se întețesc, diplomatul, teologul și filosoful Teodor Baconschi postează o cugetare amară pa pagina sa de Facebook.

„Stângiștii de azi nu prea cunosc istoria Stângii. Să le amintesc un episod: Paul Lafargue, autorul unei căți despre ”Dreptul de a fi leneș” (1880) a fost un anarho-comunist căsătorit cu Laura, cea de-a doua fiică a lui Karl Marx.
Soții Lafargue s-au sinucis simultan, prin injecție cu cianură. Așa arată panteonul leftist: un cult al morții, promovat ca incendiu final, în care poate să piară întreaga lume, dacă REFUZĂ să se supună utopiei. O colecție de pozitiviști îndrăciți, de maniaci ai ateismului agresiv și de complexați ai resentimentului generalizat.

N-au contribuit cu nimic la evoluția științei, la dezvoltarea morală a persoanei umane, la cunoașterea universului, la prezervarea civilizației. Revoluționari de profesie, vânători de oameni, heralzi ai distrugerii. Teoriile lor (începând cu marxismul însuși) n-au fost decât o maculatură ucigașă, într-un limbaj obscur, delirant și demonic. Refugiul lor: ”dialectica”. Rezultat concret: 80 de milioane de victime”, a scris Baconschi.