ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teodor Mărieș a anunțat că va depune la Parchetul General o cerere prin care solicită revocarea procurorilor care se ocupă de dosarele Revoluției și Mineriadei, deoarece sun t"slabi din punct de vedere profesional" și sunt incompatibili.

Președintele Asociației 21 Decembrie s-a întâlnit, luni, cu procurorul general Augustin Lazăr, principala temă de discuție fiind stadiul cercetărilor în dosarele Revoluției și Mineriadei.

"Ei au început să facă niște adrese pe la CNSAS, pe la Parlament pentru a primi documente. Eu le-am reproșat că nu trebuie să facă adrese, ei trebuie să ridice documente. Generalul Voinea a ridicat 108 jurnale de luptă și, când am intrat în greva foamei, Guvernul Boc a desecretizat jurnale de luptă. Să meargă să le ridice, nu să aștepte adrese, să pierdem timp. De aici se vede lipsa de profesionalism a celor care au fost numiți pe caz. (...) Noi nu avem dialog cu echipa actuală, nici pe Mineriadă, nici pe Revoluție", a spus Mărieș, citat de Agerpres.

În opinia sa, termenul de un an promis de procurorul general pentru finalizarea dosarului Revoluției este nerealist dacă se păstrează actuala echipă de procurori. Mărieș a adăugat că va solicita și recuzarea lui Codruț Olaru, fostul șef al DIICOT, în prezent procuror la Parchetul Militar, căruia îi reproșează "că și-a pregătit terenul pentru a veni la Secția Parchetelor Militare cu un an și ceva înainte, și-a luat niște grade sărind peste niște ani pe care trebuia să îi aștepte pentru gradele respective, a lucrat la Ministerul Apărării. Codruț Olaru trebuia să candideze la pensie, nu la CSM", a afirmat Teodor Mărieș.