ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În doar câteva zile au avut loc decese fulgerătoare în rândul unor persoane tinere din România, cu vârste între 20 și 46 de ani. Cazurile au fost semnalate pe pagina „Moarte subită” și le relatăm și noi mai jos:

Robert Lițescu, de 30 de ani, asistent medical, membru al sindicatului Sanitas Dâmbovița, s-a stins din cauza unei boli fulgerătoare.

„UNIUNEA JUDEȚEANĂ SANITAS DÂMBOVIȚA își exprimă imensul regret față de plecarea dintre noi a colegului nostru LIȚESCU ROBERT GABRIEL - reprezentant al Organizației de tineret Sanitas Dâmbovița.
Robert a demonstrat a fi un om de o valoare incontestabilă, dar care s-a stins mult prea devreme din această lume.
Ne rugăm ca Dumnezeu să îl aibă în paza Sa, iar familiei îi dorim tărie sufletească și multă putere. 
Vei rămâne mereu în sufletele noastre! 
Dumnezeu să te odihnească în pace!” - a scris, pe 31 martie, pe Facebook Uniunea Județeană Sanitas Dâmbovița. 

De asemenea, pe 29 martie a fost anunțat decesul, din cauza unei boli grave, a tânărului Nicușor Olariu din Iași.

„Cu profunda tristete si durere in suflet, va anuntam de trecerea in nefiinta a celui ce a fost tata, sot, fiu, frate, prieten devotat si loial. In aceste momente de imensa cutremurare, ne dorim sa ii celebram viata, sufletul nobil si tanar, pastrandu-i vie amintirea printr-un ultim omagiu. Trupul neinsufletit va fi depus la capela privata Daniel si Anca, iar slujba de inmomantarea va avea loc luni, 1 aprilie, ora 11.00, la Cimitirul Petru si Pavel. Va asteptam pe toti cei care doriti sa ii aduceti un ultim gand!”, a anunțat familia tânărului, pe contul său de Facebook.

„Vestea morții neașteptate ne-a îndurerat foarte mult. Nu există cuvinte care să vă poată să vă aline durerea si tristețea. De acum înainte nu vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor. Drum lin dragă Nicușor”, a scris la comentarii o prietenă a tânărului.

Pe 9 octombrie 2021, tânărul anunțase pe Facebook că a făcut prima doză de vaccin, ironizând persoanele care au avut rezerve să se vaccineze:

Pe 28 martie 2024, pagina Moarte Subită a anunțat decesul unui alt tânăr, Mario Dona de doar 20 de ani, din București, care se pare că s-a stins în somn, probabil în urma unui infarct/AVC.

„Ospătar. Horeca trebuie să-și asume vina, pentru toți tinerii și sănt majoritatea vaccinați. Vă spun că știu, am lucrat la bucătărie. Aștept ca părinții să iasă să strige durerea celor care mor și vor muri, dar tac”, a comentat cineva la postarea cu anunțul.

„Chiar am văzut pe tiktok un filmuleț cu el că a murit. Am întrebat ce a pățit, dacă era vaccinat și mi s a spus că i s-a spart o venă principală la inimă. Am văzut că a blocat comentariile cea care a postat”, a comentat o altă persoană.

Pe 27 martie pagina a menționat un alt deces:
Veronica Curpas, tânără asistentă medicală din Oradea, „s-a stins fulgerător în mai puțin de o săptămână de suferință. Nu se cunoaște public cauza exactă”.
Pagina a atașat și o imagine cu asistenta, care susținea vaccinarea „direct din mașină”:

Tot pe 27 martie a fost anunțat decesul unei femei de 46 din Timișoara, Bianca Gubranszki (FOTO în deschiderea articolului), care s-a stins după un cancer diagnosticat în toamna anului 2021, care apoi a recidivat. Era vaccinată cu Astra Zeneca, din martie 2021, menționează pagina „Moarte subită”.

Ziuadevest.ro relatează: Timișoreanca Bianca Gubranszki a fost o tânără mamă care a avut neșansa de a fi diagnosticată cu două forme de cancer, cărora nu le-a putut face față. A murit și lăsat în urmă un copil care are nevoie de sprijinul comunității. Ea a fost înmormântată vineri, la cimitirul din Calea Șagului.

Ca orice om, și Bianca a avut o poveste, până în cea de pe urmă clipă a vieții.

„Sunt Bianca și de doi ani duc o luptă grea și nedreaptă cu o boală care îmi amenință viață, cancer. Am fost diagnosticată în prima fază cu cancer ovarian și apoi cu cancer de sân. Am trecut prin patru operații, însă din păcate cancerul acum a recidivat la ficat, oase și ganglionar. Să afli într-un singur an că suferi de două forme de cancer, îngenunchează și pe cel mai puternic om și îl face să ajungă în pragul disperării. Însă eu nu mă las, vreau să trăiesc, pentru că am pentru cine să trăiesc. Fiul meu Darko de 13 ani are nevoie de mine, pentru că îl cresc singură, și mă are doar pe mine. Nu pot să lucrez și nu sunt încă pensionată. Unele medicamente împotriva cancerului le cumpăr, la care se adaugă cheltuielile de întreținere și mâncare. De aceea vă rog să mă ajutați printr-o donație să pot duce lupta cu boală și povara financiară să îmi fie mai ușoară. Vă mulțumesc pentru fiecare donație și pentru fiecare rugăciune!”, scria Bianca.

Întreaga poveste poate fi citită aici.

Prietenii ei au lansat pe internet un mesaj, pentru a veni în sprijinul minorului:

„Dragilor, puiul Biancăi Gubranszki, Darko & Buni au nevoie de ajutor! După cum știți, draga noastră prietenă ne-a părăsit, călătoria ei pe acest pământ a luat sfârșit. Călătoria ei în ceruri abia începe. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Apelez din nou la generozitatea voastră și vă rog să îi fiți alături cu orice sumă puteți voi să donați ca ajutor pentru înmormântare și pentru puiul ei. Până la succesiune, conturile Biancăi vor fi blocate. Verișoara ei, Oana Pascu, un om foarte echilibrat și corect va gestiona acești bănuți spre necesitățile imediate și următoare. Eu voi ține mereu legătura cu ea. Datele ei bancare:
RO21BACX0000001635848000
Oana Cornelia Pascu
Cu mențiunea: Donație înmormântare.”
"Îmi plâng prietena și nu mă simt foarte coerentă. Nu știu ce să va mai spun. Plânge sufletul în mine pentru durerea puiului ei, Darko…și a familiei ei. Sincere condoleanțe!
Vă implor să nu rămâneți indiferenți! (…) Vă mulțumesc din inimă și vă trimit o caldă îmbrățișare tuturor celor care s-au rugat și au iubit-o pe dragă noastră Bibi. Mă înclin!”, este mesajul prietenei.

De asemenea, pe 29 martie, Teatrul Nottara a anunțat stingerea din viață a tânărului Ionuț Cherana, de 35 de ani, operator lumini, angajat al Teatrului. S-a stins din cauza unui cancer de intestin subțire, împotriva căruia lupta din vara anului 2022.

„Cu nespus regret anunțăm plecarea dintre noi a colegului nostru Ionuț Cherana.
Vreme de un deceniu, Ionuț a fost un luminist talentat al Teatrului Nottara și un coleg iubit și apreciat de toți cei care au lucrat cu el.
Lasă în urmă o soție și un copil de doar 2 ani. 
Pe data de 24 aprilie am programat la Sala „Horia Lovinescu” spectacolul „Ultima oră” în scop caritabil, o reprezentație prin care ne doream să îl ajutăm pe Ionuț cu o parte dintre costurile enorme ale procedurilor medicale de care avea nevoie. Din păcate, fondurile vor avea acum altă destinație: ajutor pentru tânăra familie care va continua fără el.
Condolențe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut și îndrăgit.” - a scris Teatrul Nottara.

Dumnezeu să-i ierte!