ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță de 7 ani din Turda a murit, duminică după-amiază, după ce sărise de pe trambulina unui ștrand din stațiunea hunedoreană Geoagiu Băi, iar un copil i-a căzut pe spate, polițiștii deschizând un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 Fetița de 7 ani din Turda a murit după ce, spun polițiștii hunedoreni, un alt minor a căzut peste copilă, la un ștrand din stațiunea Geoagiu Băi.

”Fetița era cu părinții ei la ștrand. A sărit de pe trambulină în bazin, în urma ei a sărit un alt copil, care i-a sărit practic în spate. Părinții au solicitat Ambulanța, iar la o oră și jumătate, după resuscitări, a murit la spital”, a declarat, conform Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Laura Bradu.

Fetița a reușit să iasă pe picioarele ei din bazin, dar la scurt timp a căzut inconștientă pe marginea bazinului.

 Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara susțin că fetița era inconștientă în momentul în care echipajul medical a ajuns la ștrandul din Geoagiu, iar pe drumul spre spital starea ei de sănătate s-a agravat.

”Echipajul nostru a găsit-o inconștientă, dar cu respirații spontane și puls prezent. Au fost aplicate toate procedurile și manevrele conform protocolului, i-au pus guler cervical, au imobilizat-o în saltea vacum, i-au pus oxigen, au urcat-o în Ambulanță și au plecat spre spitalul din Orăștie. Pe drum starea s-a agravat, fetița a început să verse și la intrarea în Urgențe, când s-a făcut transferul din Ambulanță în Urgență, fetița a intrat în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare, dar fără succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, Călin Dumitrescu.

Polițiștii hunedoreni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac cercetări pentru a-l identifica pe copilul care a sărit peste fetiță.

Din primele informații ar fi vorba despre un băiat cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani.