ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul europarlamentar Traian Ungureanu condamnă în termeni duri și pe alocuri ironici dorința homosexualilor de a se căsători. Într-un editorial publicat în Adevărul, Ungureanu scrie că "legalizarea căsătoriei homosexuale e un mare cîștig, dar nu poate fi un capăt de drum. Logic și natural, pasul următor trebuie să fie legalizarea poligamiei. După 27 de ani de încercări  imprecise, lupta pentru libertate și democrație trebuie să atingă esența. Avem motive să nădăjduim că vom înlătura, curînd, prejudecățile care țin în chingi definiția căsătoriei. Va fi de ajuns? Liman fals! Vom fi egali și liberi numai din clipa în care vom îmbrățișa integral progresismul, deja la putere, în atîtea societăți occidentale. Așadar, mai devreme sau și mai devreme, va trebui să introducem în școli lecții de orientare sexuală, pentru a lăsa micuților dreptul de alegere timpurie a sexului și practicii favorite. Vor urma, fără întîrziere, cotele care vor așeza reprezentanți ai minorităților sexuale în Consilii de Administrație și, proporțional, în Universități".

"Dar rectificarea mentalităților trebuie să urmeze o albie mai largă. Ocazia prielnică pentru această îndreptare se apropie. Numai ura și înapoierea ne-ar putea împiedica să recunoaștem, peste doi ani, meritele comunității LGBT la fărurirea Marii Uniri. MP3, RMN și CFR (marfă) mai au de așteptat. În genere, manualele de istorie vor trebui să își desfacă filele pentru a face loc contribuției ignorate a comunității LGBT în ceasurile grele ale istoriei noastre, de la înghesuiala de la Posada la răsturnarea lui Cuza și mai departe", mai scrie Ungureanu.

"Partea cu adevărat sinistră a acestei povești cu sectanți vopsiți luminos e că o civilizație întreagă și trăitorii ei de rînd se trezesc, prin decret, acuzați. Ei trebuie să se explice și să își pledeze nevinovăția, după buna tradiție lăsată nouă de stînga comunistă, mămică a noilor revoluționari. Nu e de ajuns să invoci bunul simț primar care spune că uniunea bărbat-femeie e, pur și simplu, naturală. Nici să amintești, timid, că, în fond, căsătoria  e un dar și o instituție a umanității creștine. Că ea e a celor ce au creat-o și nu poate fi invadată și anexată decît cu riscul mutilării. În sfîrșit, că gramatica de gheață care nu face diferențe între mire și mireasă nu e o lărgire a libertății decît în măsura în care ne impune dreptul la greață și nebunie prin libertate", se mai spune în editorial.

Citiți aici tot editorialul