ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei români stabiliți în Anglia vor să dea în judecată autoritățile române și să ceară daune de mai multe milioane de euro, după ce ar fi descoperit că pe pachetele de țigări s-ar fi folosit o fotografie cu tatăl lor pe patul de spital.
Cei trei spun că bărbatul nu și-ar fi dat acordul pentru fotografie și nu era nici măcar fumător.

Fotografia respectivă ar fi fost realizată acum doi ani, după ce Uniunea Europeană a impus o directivă care îi obligă pe producătorii de tutun să pună poze șocante pe pachetele de țigări, însoțite și de o serie de avertismente.
„Un prieten de-al lor de familie, fumător, a venit cu un pachet de țigări și l-a prezentat întrebându-i dacă nu cumva este vorba de tatăl lor, decedat cu doi ani în urmă. De pe pachetul de țigări ne dăm seama că persoana respectivă este inconștientă, iar poza nu știm nici noi cum a putut să ajungă într-un proiect de lege ce s-a transformat ulterior într-o obligație pentru toți producătorii de țigări. Mai grav este că poza a apărut nu doar pe teritoriul României, ci este o poză folosită pe tot teritoriul Uniunii Europene. Am trimis atât pozele defunctului, dar și pozele din timpul vieții acestuia către un expert criminalist să ne spună și să ne confirme că într-adevăr este una și aceeași persoană”, a spus Adrian Cuculis la Europa FM.

Imaginea ar fi fost realizată într-o clinică din Cluj-Napoca și apare inclusiv pe pachetele distribuite în toată Uniunea Europeană.