ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă în țara noastră sunt foarte multe ferme care produc lapte, iar prețul la poarta lor este din ce în ce mai mic, marile companii de lactate preferă să importe materia primă din alte țări, anunță agrointel.ro.

O problemă este faptul că există o mare cantitate de lapte adus de afară care este etichetat cu steagul României și apoi vândut ca produs local.

Un asemenea caz a fost dezvăluit de Petrea Dulgheru, un cunoscut medic veterinar din județul Suceava și totodată directorul Direcției Sanitar-Veterinare din acest județ.

Acesta a vorbit la emisiunea ”Viața Satului” de pe TVR 1 și a făcut o dezvăluire despre soarta produselor din lapte românesc.

”Am ajuns acum, de în bazinul Dornelor nu mai este nici o fabrică de lapte și vine lăpticul, brânzica de Dorna din Polonia. Deci toată zona Dorna nu mai are nici o făbricuță de lapte, nu se mai fabrică nici o brânzică din România, vine brânzică din Polonia. Asistentul meu a plecat în Polonia și i-a învățat pe ăia să facă brânză și acum vine brânză cu marca LaDorna și se vinde în toți munții Dornelor”, a declarat Petrea Dulgheru.

Specialistul apreciază că efectul importurilor masive se vede în scăderea efectivelor de animale.

”Este un dezastru pentru viitorul muntelui și în județul Suceava și în România. Dacă în Suceava, acum trei ani erau 180.000 de bovine, în prezent efectivul a scăzut la 150.000 iar în următorii ani nu vom mai avea nimic”, a concluzionat Petrea Dulgheru.