ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Gyuri Pascu, pe lângă pasiunea lui pentru actorie, iubea la fel de mult și muzica, abordând diverse stiluri - rock, pop,blues, reggae.

"Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică. A fost primul producător care a crezut în muzica Vama Veche și s-a încumetat să finanțeze primul nostru disc, "Nu am chef azi".

Cred că bunul simț, modestia exagerată și un anumit tip de frământare interioară specifică oamenilor cu suflet mare au frânat o carieră care ar fi meritat mult mai mult. Cei apropiați însă (printre care, din nefericire, nu mă aflu) au fost cei mai câștigați pentru că s-au aflat în raza de  acțiune a sensibilității lui. Dumnezeu să te odihnească, Gyuri!", a scris Tudor Chirilă pe contul său de Facebook. 

În 1992 a format trupa Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, alături de care a participat la mai multe festivaluri de jazz de jazz, blues și rock. Tot în 1992, a pus bazele primei case de discuri independente din țară – Tempo Music – împreună cu Daniela Marin. Printre discurile lansate de Ioan Gyuri Pascu se numără Mixed Grill’ (1993), „Mașina cu Jazzolină” (1994), „Gânduri nevinovate” (1997), „Lasă” (2000), „Jocul de-a joaca” (2006), ”La jumătatea vieții” (2007).