ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântărețul Tudor Chirilă s-a exprimat împotriva referendumului pentru Familie, afirmând că se pune în discuție „dacă homosexualii au sau nu drepturi în țara asta”.
 
Actorul, ce va împlini în mai vârsta de 44 de ani, a comparat ideea referendumului cu perioada ceaușistă, atunci când homosexualitatea era în ilegalitate.
 
Acesta a mai spus că homosexualitatea este una dintre valorile Europei. Chirilă, care trăiește în concubinaj cu o femeie cu 14 ani mai tânără și nu a fost niciodată căsătorit, a lăudat decizia Angelei Merkel de a primi migranți în Germania, criticând în schimb, „țările care au ridicat garduri”, aluzie clară la Ungaria și Polonia, state care se opun migrației din afara Europei.

„Noi, aici, suntem într-o perioadă în care trebuie să ne gândim dacă e bine sau nu să fii homosexual, știi. E foarte nasol.

Pe vremea lui Ceaușescu intrai în pușcărie pentru că te nășteai diferit. Acum o să fie un referendum care să ne pună pe noi în situația de a decide dacă homosexualii au sau nu drepturi în țara asta.

Și, atenție, nu fac aici o pledoarie decât pentru a-ți asimila niște valori, când ai intrat într-o combinație.

Când noi am intrat în Europa, lucru pe care l-au făcut chiar ăștia care acuma fac referendumuri contra homosexualilor, că PSD-ul ne-a băgat în Europa, noi am spus da unor valori, unui contract.

Că de-aia Angela Merkel nu poate să spună că nu mai primim migranți, pentru că unul dintre principiile de bază ale Uniunii este libera circulație.

Tu nu poți să predai ceva la tine în țară, și unor oameni care fug de război, printre care să zicem că se strecoară și teroriști, să le spui − Nu mai intrați!

Nemaivorbind de faptul că Germania și-a luat forță de muncă super-ieftină pe faptul că a admis și controlează felul în care vin migranții și iarăși o să facă un salt incredibil față de țările care au ridicat garduri”, a spus Chirilă la Cluj Napoca, acolo unde a susținut o conferință alături de prima sa iubită, actrița Dorina Chiriac, informează Pressone.
 
Tudor Chirilă este participant permanent la o emisiune a PRO TV, după ce în trecut lansase o campanie în media prin care îndemna tinerii să nu se mai uite la televizor și să citească mai mult.

În 2016, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a reiterat faptul că nu există un drept la căsătorie pentru persoanele de același sex. 

Codul Civil al României prevede că mariajul poate fi încheiat doar între un bărbat și o femeie.