ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina și România au convenit să introducă două perechi de trenuri pe ruta Cernăuți-Suceava la începutul anului 2019, informează agenția ucraineană Unian.

„În ceea ce privește transportul de pasageri pe calea ferată, părțile au convenit să introducă două perechi de trenuri (patru trenuri) începând de la 1 ianuarie 2019 care vor lega Suceava (Romania) și Cernăuți (Ucraina) cu o oprire la stația Vadul Siret", informează biroul de presă al Ministerului ucrainean al Infrastructurii la finalul unei întâlniri între adjunctul ministrului pentru Integrare Europeană, Viktor Dovhan și secretarul de stat din Ministerul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore.

De asemenea, părțile au căzut de acord asupra necesității de a organiza transporturile intermodale pe teritoriile Ucrainei și României și au promis că își vor extinde cooperarea. 

„Cu privire la transportul rutier, părțile au văzut de acord să majoreze cota de autorizații pentru transportul rutier internațional pentru 2018-2019. În viitorul apropiat, transportatorii ucraineni vor primi un număr suplimentar de 4.500 autorizații și 1.000 de autorizații bilaterale", se mai arată în comunicatul Ministerului ucrainean al Infrastructurii.