ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ovidiu Vanghele, coordonator al siteului safielumina.ro(FOTO, stânga) și activist progresist la a recunoscut public că a circulat 150 de km în noaptea de Înviere, inclusiv după ora 22:00, când toată circulația este oprită, pentru a vedea dacă preoții și enoriașii respectă interdicția de a participa la slujbe.

Conform propriei mărturisiri, acesta a circulat 150 de km „prin comunele din jurul orașului Câmpina” „încercând să văd cum se comportă oamenii, preoții și voluntarii lor în misiunea de a împărți lumina, iar apoi ce se întâmplă la biserici, dacă oamenii chiar respectă interdicția de a participa la slujbă”.

Acestea, în condițiile în care nu există niciun motiv întemeiat pentru care un cetățean s-ar deplasa o distanță uriașă, de 150 de km, timp de mai multe ore, între numeroase localități.

În declarația pe propria răspundere nu există nicio opțiune „pentru supravegherea cetățenilor”, această activitate revenind numai în seama autorităților. Vanghele a pus și imagini din bisericile în care, teoretic, nimeni nu are voie să intre în afară de clerici.

Iată admisiunea lui Ovidiu Vanghele, făcută în mod public și pentru care, în mod normal, ar trebui ca autoritățile să se autosesizeze. Despre o scurtă biografie neromanțată a lui Ovidiu Vanghele și legăturile sale cu rețeaua Soroș puteți citi aici.

Între timp, Vanghele a reclamat la CNA emisiunea în care a apărut Dan Puric în seara de Înviere.