ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ce s-or fi așteptat cei care l-au comandat, cei care l-au realizat sau cei care trag de frâiele țării ăsteia, nu știu. Ceea ce știu clar e că datele relevate de primul sondaj ceva mai complex al anului ăsta ne arată o altă Românie decât cea din „poza oficială”.
 
Primul lucru care m-a cutremurat în timp ce curgeau pe ecranul televizorului datele sondajului IRES realizat în 11-12 ianuarie au fost răspunsurile românilor la clasica întrebare legată de direcția în care merge România. De ce? Pentru că în al zecelea an de UE și cu un guvern tehnocrat instalat cu surle și trîmbițe ale "societății civile”, aparent ca soluție impusă de voința poporului, doar 28% dintre români consideră că țara merge într-o direcție bună. 65%  consideră că România NU merge într-o direcție bună!

Al doilea lucru care m-a cutremurat e felul în care au răspuns cei intervievați la întrebarea "În cazul unui război cine ne-ar putea ajuta?”. Da, cutremurător: doar 48% dintre români au încredere în faptul că NATO ne-ar sări în ajutor, după cum relevă sondajul. SUA e creditată cu un 44%. Celelalte variante de răspuns înaintate prin chestionar ( UE, Germania, Franța, Marea Britanie) nici nu se apropie măcar de 50%...
 
Ar mai fi câteva lucruri răscolitoare, altele măcar interesante... "Valul de simpatie” de pe care a debarcat la Cotroceni Klaus Werner Iohannis s-a risipit, la un an și ceva de „prestație”. Doar 33% dintre români au încredere în Președinție, relevă sondajul. Un aspect grăitor apare și în raport cu presa. Sfârtecată de mainstream și mercenariat, presa mai face obiectul încrederii a 43% dintre cei care au participat la sondaj. Deși atacată furibund din toate părțile, Biserica Ortodoxă Română rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor.     
 
Unii vor scrâșni din dinți, spunându-și că mai bine nu era realizat sau publicat acest sondaj. Alții îl vor pune sub semnul întrebării sau îi vor răstălmăci rezultatele "deranjante”. Cei mai mulți dintre noi nu se vor lăsa năuciți de realitatea relevată de sondaj sau de abureala păpușarilor de serviciu. Fiindcă știam deja că așa stau lucrurile, indiferent câtă energie și silință s-a turnat și se toarnă în zilnica operațiune de sucire a minților...