ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Cernușcă are 69 de ani și este din Iași. Aseară, el a mers într-un supermarket din centrul orașului și, după ce a terminat de făcut cumpărăturile și se îndrepta spre ieșirea din magazin, a găsit o sumă foarte mare de bani.

„Am întrebat pe cei din jur dacă au văzut pe cineva, dacă știu despre cine este vorba. Împreună cu cei de la magazinele de lângă, am numărat banii. Erau 15.900 de lei. Am lăsat numărul meu la cei de la magazin. Am așteptat până seara la ora 20:00, am văzut că nu sună nimeni și am anuntat la dispecerat la poliție”, povetește Ioan Cernușcă, citat de Mediafax.

Ȋn această dimineață, ieșeanul de s-a prezentat la Secția 1 de Poliție din Dacia și a predat banii găsiți. El spune că nu s-a gândit niciun să-i păstreze banii, mai ales acum în prag de sărbători. „Nu pot să fac un gest de ăsta, să ascund niște bani, să iau niște bani nemunciți, și poate altul plânge acum după ei”, a declarat Ioan Cernușcă jurnaliștilor prezenți la sediul IPJ Iași.

„Conducerea IPJ apreciază gestul și îl încurajează pe bărbat. Este un exemplu de spirit civic”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Polițiștii ieșeni continuă cercetările, pentru a-l identifica pe cel care a pierdut banii.

Ioan Cernușcă „a primit o scrisoare de mulțumire, în semn de apreciere pentru spiritul civic de care a dat dovadă în prag de sărbători”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.