ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este cunoscut în Germania, Statele Unite ale Americii, dar și în România. Artistul Paul Hitter nu se ferește să spună ce gândește, chiar dacă de multe ori, deranjează pe cei care vor să audă numai ce le place.

Un om cu principii ferme, Paul Hitter, a vorbit și despre drama de la clubul Colectiv, din București. Mesajul acestuia, în cele ce urmează:

 

Vinovati de aceasta tragedie, din Colectiv, sunt multi. Este intr-adevar o vina Colectiva.Patronul acestui local este un baiat de 28 de ani. Intrebarea se pune, de unde a avut baietasul asta bani sa deschida un astfel de club. La 28 de ani in Romania sa ai un club pe mana, mi se pare mult. Chit ca o faci cu asociati. Dar sa zicem ca i-a muncit el banutii astia…Baiatul, este absolvent de arte plastice. Pai de ce nu stai ma baiete sa pictezi? Aaaa, aici intra in joc toata nebunia asta generala cu "Evenimentele”. Orice cretin, orice dobitoc face un eveniment.Suntem vestici rau, dar doar la figuri. Pe un site cam asa este descries clubul Colectiv: 9.Colectiv They say Berlin has arrived in the city and stopped at Colectiv. Well, they might just got that right! Chiar asa mai baieti, a venit Berlinul in oras, nu?
 
Ne-am imbolnavit de smecherie. Expirat, Carol 53, Atelierul de Productie, cum functioneaza toate aceste bombe cu ceas? Raspunde cineva? Nu. Nimeni. Criza spirituala si sociala majora. Doar banii conteaza, sa fie multi cat mai multi. Smecheria se plateste. Nu mai conteaza ce carti citesti, ce filme vezi, ci in ce club mergi si la ce cauza aderi.Iar pentru asta este vinovata inclusiv presa. Acea parte din presa care face reclama indirecta si uneori chiar directa acestor mizerii. Se spala bani, se devalizeaza, se schimba mentalitati, serviciile se baga si ele, si toate astea pentru ce? Ca niste copii de bani gata sa fie sus. Murim prostiti. Ne prostesc astia si ne omoara si noi ii platim sa ne omoare. Ma uit in jurul meu si vad vieti, multe vieti, tinere, ratate si pierdute. Pierdute in cluburi de noapte, pierdute pentru cauze ce nu ne apartin, pierdute urland: Ne-am luat tara inapoi. Suntem tara cu 8 servicii secrete, ultimul din ele aprobat acum cateva zile. Mancam E-uri, murim inecati cu fum, murim calcati in picioare, murim fiind cool. 
 
 
Tot centrul vechi sta sa cada, si totusi nimeni nu inchide locatiile de acolo. Probabil trebuie in fiecare bomba sa moara cineva ca aceasta sa se inchida. E bine ca avem iarba, e bine ca suntem feministi, gay, avem drepturi si democratie, ne rupem capul cu bautura, si murim cool si "democrat”. Nimeni nu isi face treaba in tara asta. Cei care face controale se fac ca nu vad. Cei care deschid cluburi, se fac ca le pasa. Suntem plini de marketing si vrajeala, si vindem cacat. Ca prostu inghite si mananca.E bine ca acum va veti pune toti o poza neagra la profil.Ne-am imbolnavit de Facebook. De vest si lucruri ca in vest. O spoiala tragi comica de fapt. Murim spoiti. 
 
 
Refuzam sa vedem mizeria si saracia, lucrurile prost facute, le pictam mai colorat, in "creativitate”, "exprimare libera”, "hipsterisme”, un sat murdar, mizerabil, cu aere de capitala. O schimbare cu adevarat nu se doreste. Avem chilotii murdari in cur de rahat, dar gura plina de englezisme. Vina este Colectiva. Pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul.
 
 
Toata mizeria imbracata in matase. Dar inauntru tot mizerie este. Terasa Eden, un gunoi printre otetari. Acesti omniprezenti otetari. Unde este dragostea pentru frumos? Ce ati facut din tineri? Noaptea caselor, evenimente mediatizate, case care stau sa se darame. Evenimente pe bani europeni. Numai nume fistichii: Papiota, Pionierul, Atelierul de Productie, Bicicleta si asa mai departe. Toate in darapanaturi. 27 de morti, apasa pe noi toti. Vina Colectiva. Sa nu uit: in fruntea tarii niste papitoi. Multi multi de tot. De la A la Z. Ponta, Iohannis, Oprea, Arafat, IGP, IJP, Oprescu, caracatita asta mare de tot de sus, coboara in jos si ajunge printre noi. Pilosii isi deschid cluburi. Dau spagi la controale. Bani de spitale nu sunt. Noi murim. Si in campanii ne sfasiem intre noi. Ne asmut ca pe niste animale flamande.Ca Basescu e cel mai bun, ca Ponta il face praf pe Iohannis, ca Iohannis ne da tara inapoi. Iar ei, ei nu fac nimic. Ne omoara cu zile. In Colectiv. Bine ca ne pasa de refugiati.