ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unui elev din județul Vaslui i s-a făcut rău după ce în timpul orei de religie a vizionat imagini din filmul documentar "Strigătul mut", care tratează problema și industria avorturilor.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, a acuzat o stare de rău și după ce a cerut permisiunea să meargă la baie a ieșit pe hol și a leșinat.

Profesorul Gabi Vrânceanu a motivat vizionarea filmului prin faptul că în județul Vaslui au fost, în 2015, 250 de avorturi la fete cuprinse cu vârsta între 14 și 17 ani. Acesta este acum investigat pentru a se determina dacă acest film este conform cu programa școlară.

Cunoscutul realizator radio-tv Șerban Huidu a luat atitudine față de această situație și afirmă că avortul "este o crimă și se săvârșește cu intenție". Despre filmul cu pricina, Șerban Huidu a spus: 

"Cred că dacă ar fi impresionați, adolescenții de azi, tinerii rebeli de mâine ar auzi "strigătul mut"!