ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul ALDE, Daniel Barbu, a provocat revolta tuturor cu afirmația că meseria de politician este mai periculoasă decât cea de soldat în Afganistan.
 
"Domnule Daniel Barbu, dacă nu aveți minimă decența să cereți scuze public familiilor celor răniți sau decedați în teatrele de operații, consider că acest cățel militar care are în gură o grenadă de exercițiu are onoare și demnitate superioară dvs", i-a răspuns un fost ofițer MApN, Paul Valea, pe contul său de Facebook.

''Am participat la 3 misiuni în Afg (Afganistan - n.r.) domnule Daniel Barbu. Știți ce se afla în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt șpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afg pe o diurna egala cu 40% din diurna unui politician. Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviți de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveți pe nas)'', a scris fostul ofițer MApN.

Senatorul Daniel Barbu a refuzat să-și ceară scuze și a răspuns prin a critica jurnaliștii pentru că judecă politicienii potrivit știrilor aflate pe surse.

''Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înțeleg. E o meserie grea și riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus că știrile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiți-vă că politicienii, în general, sunt judecați după știri pe surse. Deci este o meserie riscantă'', a declarat acesta pentru mediafax.ro.

Mai mult, Daniel Barbu a continuat, potrivit b1.ro, să-și susțină teza folosind exemplul primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

''Își vedea de treabă ca primar și s-a trezit arestată. Nu vi se pare că e un risc?! Adică nu înțeleg dezbaterea. Eu am spus o banalitate, au mai spus-o și alți politicieni înaintea mea de sute de ori. Chiar nu înțeleg. Nu am spus viața, dar nu s-a citat exact ce am spus. Am spus: sigur că nu-și pune viața în pericol, își pune libertatea, sănătatea. (...) Evident că nu-și pierde cu adevărat viața, am și spus-o. "