ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vom fi minoritari în propria țară - este avertismentul pe care l-a lansat generalul în rezervă Anghel Andreescu, în cadrul unui interviu oferit televiziunii sindicatului „ProLex".

Întrebat de moderator dacă, în contextul fenomenului migrației, se poate vorbi despre un pericol la adresa securității României, acesta a răspuns: „poate nu acum, dar într-un viitor apropiat da, pentru că România, din peste 23 de milioane de locuitori cât aveam în 1990 și recensământul din 1992 și 20 de milioane în 2012, noi vom avea în 2035, după datele pe care le am, semioficiale, chiar mai puțin de 13 milioane. Vom fi minoritari în propria țară, cu toate consecințele negative”, potrivit B1.
 
Chestionat, mai departe, în privința etniei care va asigura majoritatea, Anghel Andreescu susține că „rromii, și în nici un caz maghiarii, cum s-a vehiculat”.  Andreescu a zis că „ultimul recensământ nu a reflectat realitatea, iar cei 5 milioane de maghiari înregistrați, ar fi de fapt ca cifră reală, sub un milion, dintre care și rromii care s-au declarat unguri”.