ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antonio Fischetti, jurnalist de la Charlie Hebdo, a fost pentru câteva zile într-o vizită în România.

Printre subiectele abordate s-a aflat și religia, iar Fischetti nu a ezitat să atace ortodoxia, religie împărtășită de 86% dintre români.

„Aici în România apasă pe voi o teribilă dală de plumb, ortodoxia, care atârnă asupra societății și strivește mințile oamenilor”, a spus Antonio Fischetti.

Potrivit lui Fischetti, „valul recent de religiozitate planetară este o amenințare teribilă asupra libertăților noastre.” 

Charlie Hebdo este o revistă de satiră din Franța, cunoscută pentru controversele pe care le-a iscat de-alungul anilor, din cauza caricaturilor publicate în paginile sale. Caricaturile jurnaliștilor de la Charlie Hebdo nu i-au înfuriat doar pe musulmani, ci și pe evrei, ziarul fiind acuzat de antisemitism, dar și Biserica Catolică. 

În dimineața de 7 ianuarie 2015, în timpul ședinței de redacție, sediul din Paris al săptămânalului Charlie Hebdo a fost atacat de doi cetățeni francezi care au asasinat 12 persoane, printre care nouă desenatori și ziariști.
 
Declarațiile lui Fischetii au fost acordate publicației Vice.