ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal monstru la maternitatea Elena Doamna din Iași. Un medic este acuzat că a făcut avorturi mai multor minore.

Partea gravă este că avorturile erau făcute fără acordul părinților minorelor sau a tutorelui legal, în cazul unor fetițe provenite din mediul instituționalizat. Mai mult, copilele fac parte din rețelele de prostituție și erau trimise la spital de proxeneți.

De câteva săptămâni, la Maternitatea Elena Doamna din Iași se desfășoară un control de fond, efectuat de Consiliul Județean, instituție care administrează unitatea medicală.
În urma verificărilor, s-a descoperit că un medic din cadrul maternității făcea avorturi la minore, fără a avea consimțământul scris al părinților sau tutorelui legal. Membrii comisiei de control au constatat că în fișele medicale ale minorelor care au suferit o procedură chirurgicală pentru întreruperea sarcinii la cerere era doar consimțământul copilelor. O parte dintre fetițe fac parte din rețele de prostituție, după cum au precizat membrii comisiei de control, citați de jurnaliștii de la Bună Ziua Iași. Medicul era contactat chiar de sefii retelelor de prostitutie, care ii cereau sa faca intreruperi de sarcina minorelor, contra unor sume de bani.

Conform legislației, pentru orice manevră medicala aplicată unui minor, medicul este obligat să ceară consimțământul părinților sau reprezentantului legal. În cazul în care este vorba de o urgență medicală, ce pune în pericol viața pacientului și nu se poate obține acest consimțământ, la nivelul unității medicale se constituie o comisie formată din trei specialiști, care își dau acordul pentru efectuarea manevrelor medicale. La niciuna dintre fișele medicale ale minorelor nu există mențiunea că avortul la cerere s-a făcut cu acordul unei comisii.