ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cineva mi-a atras atenția că pe PRO TV a fost difuzat, chiar de ziua națională, un poem care face mare vâlvă pe internet. Este vorba despre o scenă în care un personaj care interpretează un bețiv - îmbrăcat în costum popular, care recită o poezie despre starea națiunii în anul de grație 2016.

Am rezistat cu greu cele patru minute pentru a asculta mizeria până la capăt. Pe lângă tâmpeniile debitate de personajul acela, cel mai mult m-au enervat reacțiile tâmpe ale oamenilor care au vizionat clipul pe pagina PRO TV. „Bravo PRO TV” , „Felicitări PRO TV, suntem alături de tine!”.

Oameni buni, chiar ați uitat cine e PRO TV? Vreți să vorbim de politicieni? Să vorbim de faptul că PRO TV l-a lins pe Adrian Năstase, până ce „Bombonel” a șters datorii ale televiziunii din Pache în valoare de doar 44 de milioane de euro. Sau 2.000 de MILIARDE DE LEI VECHI, la vremea respectivă.

Să vorbim de românii plecați din țară? Păi nu prezenta „smerita” de Esca la știri materiale despre cum e mai ușor să emigrezi în Australia sau Noua Zeelandă? Când spuneau atunci unii român, că nu e normal ca să încurajezi oamenii să plece din țară, dinspre Pro se răspundea cu aroganță că acum e altă lume, nu mai sunt granițe și să terminăm cu naționalismul ceaușist deșănțat! Păi nu l-ați pus voi mă președinte pe Băsescu, primul șef de stat din lume care-și invita cetățenii să plece din țară, spunându-le că nu există bani pentru ei? Și acum vă plângeți că „alte țări ne depășesc”?! În loc de aplauze, ați merita să fiți vizitați cu furci și topoare, troglodiți în haine de firmă ce sunteți! 

Ne-a bătut Albania? Păi ne-a bătut, că 21 de ani ați transformat sportul în circ, iar știrile sportive au promovat orice, numai valorile nu. Nu mă credeți? Citiți ce spune fata asta, care povestește cum se practică prostirea în masă la Știrile PRO TV!

„Noi la supărare bem?” Frumos mesaj, PRO TV-ule. Beți români, beți de supărare, ca apoi să aibă tot PRO TV-ul material pentru Știrile de la ora 5 - experimentul lui Sârbu, și să zică apoi că în familia tradițională e violență. Că sunt prea puține mame, după ce ați ignorat ani de zile marșurile pro viață și ați invitat fetele să facă avort! Frumoasă imagine pentru țăranul român: cine se îmbracă în costum popular e bețiv și neapărat asistat social, retrograd...Mesajul subliminal e: Români, spuneți-vă păsurile doar beți și apoi întoarceți-vă la crâșmă. Și românii ce fac? Aplaudă!

„Cei ce fură milioane/ au costume și sutane?”. PRO TV ar trebui să știe cel mai bine cum e furtul milioanelor, după ce Adrian Sârbu a ajuns la închisoare pentru un prejudiciu de "doar" 14 miloane de euro. Să ai tupeul nesimțit să acuzi că oamenii în sutane "fură" după ce ani de-a rândul ai promovat interlopi precum Tudor Breazu sau maneliști care practică evaziunea fiscală la scară națională este ceva de neînchipuit, cum numai pitecantropii și boarfele care lucrează la PRO TV aveau curajul să facă.

Să vorbești de România, de ce-a ajuns această țară după ce ai manelizat imnul național, cântat de morții din decembrie 1989 - pe care te-ai cățărat pe victimele mineriadelor ca să te pui bine cu Iliescu, după ce ai avut nesimțirea să-ți asociezi mizeria de nume cu Marea Unire, este prea mult. Dar nu pentru mulți dintre ai noștri concetățeni, se pare. Unii au stat așa de mult în colivie, că au uitat cine i-a băgat acolo.

Au ajuns victimele să-și aplaude torționarii, să spună „Bravo” ! celor care i-au gonit din țară și din rost, au ajuns mancurții să ne țină lecții de patriotism și să spurce ziua Marii Uniri. A aplauda PRO TV-ul azi pentru un poem compus de scenariștii care îndobitocesc acest neam 24 din 24, înseamnă a admite că ești o creatură fără memorie, o formă de viață fără conștiință, incapabilă de inteligență emoțională, ci doar de momente care alternează extazul cu agonia.
 
Vorba lui Nicolae Iorga: Cine uită nu merită!