ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.05/ 9:35 : Presa maghiară a anunțat marți seara un nou bilanț al tragediei, care a fost confirmat ulterior și de MAE. Sunt 9 români morți, au transmis autoritățile maghiare. Victimele sunt 7 bărbați și 2 femei. De asemenea, Ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea Fondului special de urgență în cazul accidentului rutier din Ungaria.
 
Știrea inițială
 
 Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat marți, lângă Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia șapte persoane au murit.
 
Ministerul a activat celula de criză a MAE, arată sursa citată. "Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România", se precizează în comunicat.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

„Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața", precizează MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență și se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Din datele obținute de echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe Drumul Național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.