ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un alt incident în care au fost implicați imigranți din Suedia s-a produs, miercuri noapte, când un grup de tineri refugiați a atacat un centru pentru copii, iar staff-ul a trebuit să se baricadeze într-o cameră, informează Daily Mail.

 Grupul, format din 19 tineri migranți, a atacat personalul dintr-un centru pentru copii refugiați din Emmaboda, sud-estul Suediei, cu arme improvizate, forțând îngrijitorii de acolo să se ascundă într-o cameră până la sosirea forțelor de ordine.

Publicația suedeză Expressen, citând pe Ingela Crona, din cadrul poliției locale din Kalmar, a relatat faptul că revolta a pornit în interiorul centrului. "Lucrurile au degenerat și un grup de 19 oameni au provocat toate aceste distrugeri", a declarat aceasta.

Se pare că incidentul a pornit după ce un angajat al centrului a refuzat cererea unui refugiat de a merge să cumpere dulciuri.

"Au devenit furioși și violenți cu personalul de acolo. Au strâns mai mulți prieteni, iar staff-ul a fost nevoit să se baricadeze într-o cameră, în timp ce ei spărgeau ferestre și făceau tot ce doreau", a afirmat John Nilsson, din cadrul poliției locale.

 Poliția suedeză a arestat două persoane, un tânăr de 16 ani, suspectat de faptul că ar fi declanșat violențele și încă un complice.

În 2015, Suedia a primit în jur de 35.400 de refugiați minori neacompaniați, de 9 ori mai mult față de 2014. Pe fondul conflictelor din ultima vreme, ministrul de interne suedez, Anders Ygeman, a declarat că țara sa ar putea trimite înapoi între 60.000 și 80.000 de refugiați ce caută azil.