ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de persoane s-au adunat joi în fața Muzeului Țăranului Român pentru a protesta împotriva difuzării unor filme cu tematică homosexuală la cinematograful „Horia Bernea”.
 
Grupul care a protestat în fața muzeului poartă numele de Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, iar menirea lui este „de a face fapte bune”.

„Noi, în general, vinerea și sâmbăta plecăm, ridicăm câte o casă, ajutăm la ridicarea unei biserici, spargem lemne pentru câte un azil de bătrâni, mergem la inundații, încercăm să ne bucurăm de clipe frumoase petrecute între oameni cu valori comune făcând ceva util”, a spus Dan Grăjdeanu, liderul grupului.

„Nu avem nimic cu homosexualii. Ei, dacă vor să își facă ale lor, și le pot face în intimitatea lor, nimeni nu stă să îi fugărească, așa cum fiecare își face treburile lui în taina lui. Noi avem o problemă cu ridicarea acestor devieri la rangul de virtute. Adică și țăranul român și-a făcut copiii iubindu-se cu soția lui, dar nu o să vedeți acum filme pornografice în Muzeul Țăranului Român, ca să vadă lumea cum s-au făcut copiii. Așa nici propagandă homosexuală nu trebuie făcută”, a mai spus acesta.

De la ora 18:00 era programată proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari”, mai mulți protestatari blocând difuzarea peliculei. Unii au proiectat lumini pe ecran, iar alții au dat drumul la manele. 

După o jumătate de oră, filmul a fost oprit. Poliția a sosit și i-a scos din sală pe manifestanți, în aplauzele celor din sală, după cum se poate vedea aici
 
Proiecția a fost reluată după ce protestatarii au fost scoși din sală.

Duminica trecută, un alt film acuzat că promovează relațiile homosexuale a fost oprit de la difuzare la MȚR de către manifestanți creștini.