ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jan Simonsen, fost parlamentar norvegian și fost membru al Comitetului de Afaceri Legale și Drepturi ale Omului din Consiliului Europei, acuză Ambasada Norvegiei din București, într-un ziar praghez, de minciună, arată Cuvântul Ortodox.

Politicianul norvegian a scris un editorial în Prague Post în care acuză Barnavernet de abuzuri grave. Acesta spune că multe decizii de despărțire a familiilor sunt luate în mod arbitrar. Mai mult, acesta afirmă că procesele judiciare nu sunt corecte și că niciodată acuzații nu au câștig de cauză.

Simonsen invocă studiul realizat de Marianne Skånland, cea care a studiat cel mai mult practicile instituției norvegiene și care arată ce motive folosește Barnevernet pentru a lua copiii de lângă părinți:

"Psihologul a remarcat că mama nu a putut sa facă o omleta care să-l satisfacă și că a tăiat pâinea în felii prea subțiri.
Copilul se uită curios la străini și le zâmbește. Asta înseamnă că nu e atașat de mama.
Copilul (pruncul) își întoarce fața când tatăl încearcă să-l spele.
Mama vrea să lase bunica să ducă copilul la psihoterapie sau la alt tratament medical de care are nevoie, în loc să îi ducă ea însăși. Asta arată că mama pune interesele sale înaintea celor ale copilului.
Când vizitează copiii, bunica vrea să îi îmbrățișeze. Protecția ar trebui să împiedice acest lucru, de vreme ce creează un atașament nedorit".
 
Jan Simonsen afirmă că apariția serviciului Barnavernet a dus la o adevărată catastrofă: "Am văzut, odată cu apariția Barnevernet, cum s-au produs catastrofe umane, cum s-au distrus familii și, în unele cazuri, cum și-au luat viața unii părinți sau au ajuns dependenți de droguri în disperarea lor cauzată de pierderea celor ce le erau cei mai dragi. Un raport al Institutului Norvegian pentru Cercetari Urbane și Regionale arată, totodată, cum copiii adoptivi norvegieni își iau viața de opt ori mai frecvent decât ceilalți", afirmă politicianul.

Textul integral al politicianului norvegian, AICI.