ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazurile familiilor Bodnariu și Nan cunosc o nouă întorsătură. După ce timp de luni de zile, mărturiile părinților despre abuzurile Barnevernet au fost desconsiderate, acum un raport al Centru Independent ce aparține de Facultatea de Medicină a Universității pentru Știință și Tehnologie din Trodnheim arată proporțiile dezastrului.

Conform acestui studiu, peste 76% dintre copiii internați în centrele Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia) suferă de grave probleme psihice. Ministrul Copilului și Egalității Sociale din Norvegia, Solveig Horne s-a arătat șocată, declarând că "cifrele sunt mult mai mari decât m-aș fi așteptat".

Rezultatele studiului, care poate fi accesat aici, au fost dezvăluite de românul George Alexander, fost director de grădiniță în Norvegia. 

"Întrebarea pe care orice om de bun-simț si-o poate pune acum este… De ce suferă 76 % dintre acesti copii de grave probleme psihice dacă Barnevernet le asigură o viață atât de minunată? De ce această industrie numită Barnevernet livrează pe bandă rulantă oameni bolnavi psihic în societate? De ce îmbolnăveste Barnevernet copiii nostri? De ce îi distruge psihic?", a comentat el pe facebook.

Acesta mai afirmă că politicienii norvegieni au ascuns dezastrul, iar oamenii care au tras semnale de alarmă au fost dați la o parte, așa cum a fost și cazul său.

"Oamenii care au spus adevărul, cercetătorii incomozi, oamenii care au iesit în stradă au fost dați la o parte. Politicieni de doi bani au mințit la televizor, prin Norvegia, că totul este perfect si că pretențiile noastre sunt "vanvittige”, nebunesti, aberante…

Dezastrul, însă, este dezastru!, oricât te-ai juca, într-o stare de beatitudine, de inconstiență si politicianism abject, cu vorbele… Si cu viața altora, din păcate!
Dați-le copiii înapoi familiilor Bodnariu, Nan si tuturor celorlalți oameni pe care i-ați ucis aproape prin indiferența si răceala voastră! Prin diletantismul si ochelarii vostri de cal prin care vedeți lumea aceasta!", a încheiat el.