ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un clujean în vârstă de 54 de ani a încasat o bătaie cruntă din partea a patru bărbați, deranjați de faptul că acesta nu vorbește limba maghiară. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 15 noiembrie, la scurt timp după ce s-a îcheiat meciul amical dintre România și Rusia, informează gazetadecluj.ro.

Victima a urmărit partida la o pensiune de pe strada Paris din Cluj Napoca. Acolo, bărbatul a comentat fazele meciului, în limba română, împreună cu barmanița și cu un alt client al localului. În pensiunea cu pricina se aflau și patru muncitori din secuime. Deranjați că cei trei nu au vorbit în limba maghiară nici după ce le-au cerut acest lucru, muncitorii l-au luat la bătaie pe clujean.

„Era pe la 22.30 când s-a terminat meciul și am hotărât să mă îndrept spre casă, așa că am ieșit în stradă. În tot acest timp cei patru îi căutau pricină barmaniței și o amenințau cu bătaia fiindcă femeia dorea, așa cum era și normal, să închidă localul. Eu am ieșit atunci din pensiune, însă n-am apucat să fac decât vreo câțiva pași pe stradă că m-am și trezit atacat pe la spate de cel puțin doi dintre muncitorii constructori din Covasna sau Harghita care fuseseră în local. Unul dintre ei m-a lovit cu piciorul în gură, punându-mă la pământ și rupându-mi în două și proteza dentară, iar ceilalți m-au căptușit și ei, pe rând, cu pumnii și picioarele. Apoi cineva a chemat poliția și cei patru au fost duși la secție, iar eu la spital. Mai târziu am aflat de la barmaniță că agresorii au refuzat să vorbească în românește și la poliție, zicând că nu știu limba, astfel că le-a fost adus un translator”, a povestit bărbatul agresat.

Câteva zile mai târziu, fiica victimei a declarat pentru sursa citată, că este convinsă că tatăl său a fost bătut pentru că nu a vorbit în limba maghiară.

„Vom avea zilele următoare o întâlnire cu cei patru indivizi și de asemenea, cu cei doi martori ai incidentului – barmanița și clientul din seara respectivă.  Atunci vom hotărî, în funcție de atitudinea agresorilor, ce e de făcut. Însă vă mărturisesc sincer, acum după ce au trecut două zile de la incident pot să afirm cu convingere, fără să mă înșel: cei patru l-au bătut pe tata, în mod evident, pentru că nu vorbea maghiara!”, a explicat fiica bărbatului.