ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Argeș se luptă în instanță să demonstreze că nu a murit, deși figurează în acte că ar fi decedat în 2008.

Cristian Constantin Roman a aflat în 2012, când a fost martorul unui accident rutier, că este declarat decedat. Poliția i-a cerut datele de identificare, ocazie cu care oamenii legii au aflat că fusese declarat decedat de Primăria Cluj Napoca. De fapt cel mort era fratele său.

„Despre el se știa că e ok cu actele până la un anumit moment, când implicat într-o procedură, un polițist i-a atras atenția că apare ca fiind decedat”, a spus avocatul Ionuț Mateescu pentru B1 TV.

Atunci au început problemele pentru acesta, care de cinci ani încearcã sã demonstreze cã e viu.

Avocatul Ionuț Mateescu, cel care îl reprezintã pe Cristian Constantin Roman în procesul deschis anul trecut la Judecãtoria Pitești, este încrezãtor cã problema se va rezolva în scurt timp.

„Am inițiat o procedură judiciară prin care tindem să demonstrăm că clinetul meu e altul decât cel decedat și în acest sens am solicitat acte de la Inspectoratul Teritorial Câmpulung. Ca orice procedură își urmează cursul firesc. Potrivit noului cod, există o perioadă de regularizare după care un judecător se va pronunța și sperăm să ne dea câștig de cauză pentru că într-un fel sau altul trebuie găsită o soluție”, a mai spus avocatul.