ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a constatat miercuri că propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției, referitoare la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

Senatorul Haralambie Vochițoiu, fost UNPR, actual PMP, a avut o opinie tranșantă referitoare la problema homosexualilor în România.

Politicianul a semnat inițiativa cetățenească de revizuire a legii fundamentale inițiată de Coaliția pentru familie.

"Cred că în România e un lucru bine-venit să stipulăm foarte clar că căsătoria este între o femeie și un bărbat. Cred că cei care au alte orientări sexuale ar trebui să fie mulțumiți că nu mai sunt prigoniți de societate cum au fost în alte vremuri. Adică să-i lăsăm în pace, dar să ne lase și ei pe noi, cu alte cuvinte", a declarat senatorul pentru Mediafax.

Întrebat de ce simte nevoia unei astfel de modificări în contextul în care multe țări europene legalizează căsătoriile sau parteneriatele civile între persoane de același sex, senatorul a spus că "ar fi timpul să ne protejăm și să fim mai selectivi puțin atunci când adoptăm ceea ce au deja alții". "În alte țări și consumul de droguri este legal, asta nu înseamnă că ar trebui să ne grăbim și noi să introducem aceste lucruri. Cred că am luat absolut tot ce a fost rău de la acest capitalism. Haideți să adoptăm mai întâi nivelul de trai, nivelul de salarizare, nivelul pensiilor și după aceea să legalizăm orientările sexuale", a mai spus Vochițoiu pentru sursa citată.