ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Doru Petrișor Coliu aduce în atenția publică cazul unei femei românce - Aneimaria Marossy, căsătorită din 2010 cu cetățeanul egiptean Yasser Abdel Maguid Awadalla. Căsătoria a avut loc în incinta Ambasadei Romaniei de la Roma.

În urmă cu doi ani, cetățeanul român Anamaria Marossy a plecat împreună cu soțul egiptean și cu fiica rezultata din căsătoria celor doi în Egipt unde s-au și stabilit în orașul Kafr EL Dawar. Atunci a început si coșmarul româncei care acum este în pragul sinuciderii. Soțul egiptean i-a răpit copilul la sfârșitul lunii iunie 2016 și deși a făcut nenumărate plângeri către poliția egipteană, soțul și copilul sunt de negăsit.

Singurul pas înainte în încercarea de soluționare a acestei drame este obținerea de către Anamaria Marossy a unei Hotărâri prin care Parchetul Suprem din Cairo îi încredințează custodia fetiței. De asemenea, autoritățile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este DOAR cetățean român.

Deputatul de Diaspora Doru Petrișor Coliu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să i se comunice ce demersuri a întreprins Ambasada României la Cairo pentru ca minora Fatima Awadalla, cetățean român în vârstă de 5 ani, să revină alături de mama sa, Anamaria Marossy care deține custodia conform Hotărârii Parchetului Suprem din Cairo.

Având în vedere faptul că nu este singurul caz în care femeile românce rămân fără copii, deputatul de Diaspora Doru Petrișor Coliu consideră că este inadmisibil ca MAE nu ia toate măsurile legale necesare pentru a stopa acest fenomen.