ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sătul de generalizările absurde și de isteria mediatică creată în jurul județului Vaslui din cauza violului petrecut acolo, acum câteva luni, un tânăr jurnalist român, Nicu Pârlog, a scris un text în apărarea locuitorilor din acea parte de țară.

Textul se intitulează "M-am săturat" și îl redăm în integralitatea sa:

"M-am cam săturat de batjocura la adresa județului Vaslui, dar mai ales m-am săturat de voi, cei care continuați să buneți botul în neștire la batjocorirea oamenilor din acel județ.

Înainte să mai faceți mișto la grămadă de vasluieni și județul Vaslui, că tot este la modă pe Facebook, sau că păreți și voi șmecheri precum cretinii de la Times New Roman, ar trebui să știți chestiile astea:

Alexandru Ioan Cuza (1820-1873) s-a născut la Bârlad, judetul Vaslui, şi a fost primul domnitor al Principatelor Unite, Moldova şi Muntenia. A murit în exil, la Heildelberg;
Elena Cuza (1825-1902), primă Doamnă a României, soţia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. S-a născut la Soleşti, sat vasluian aflat în proprietatea familiei sale, ramură a cunoscutei familii Rosetti;
Mihai Kogălniceanu (1817-1891) a fost un mare om politic, orator neintrecut, istoric, scriitor. S-a născut la Iaşi dar a petrecut mare parte a copilăriei sale la moşia părinţilor din satul Râpi, din judeţul Vaslui, sat care astăzi îi poartă numele.
Elena Farago (1878-1954), scriitoare născută la Bârlad;
Gheorghe Focşa (1903-1995), s-a născut la Şuletea, în judeţul Vaslui şi a urmat Liceul "Cuza-Vodă” din Huşi. Afost etnograf cu merite deosebite în fundamentarea teoretică şi realizările practice ale muzeografiei româneşti. Timp de 30 de ani a condus Muzeul Satului din Bucureşti ;
Alexandru Philippide (1855-1933) lingvist, academician, născut la Bârlad într-o familie de vechi intelectuali;
Emil Racoviţă (1866-1947) biolog, academician, născut la Iaşi, a fost legat în permanenţă de satul Şorăneşti, din Vaslui, unde se afla moşia părinţilor săi de neam domnesc;
Theodor Rosetti (1837-1923) om politic, academician, licenţiat în drept, născut la Soleşti, din judeţul Vaslui, a fost fratele Elenei Cuza
Elena Ghica, prima actriță în limba română pe o scenă românească
Valentin Silvestru (1924-1996) scriitor, născut la Rebricea, în judeţul Vaslui;
Constantin Tănase (1880-1945) actor, creatorul teatrului românesc de revistă, s-a născut la Vaslui ;
Nicolae Toniţa (1886-1940) pictor, născut la Bârlad ;
Alexandru Vlahuţă (1858-1919) scriitor, academician, născut la Pleşeşti, sat vasluian care astăzi îi poartă numele :
Dimitrie Bagdasar (1893-1946) medic, academician, originar din Roşieşti, Vaslui, a studiat medicina la Bucureşti şi în SUA, unde s-a specializat in chirurgiea sistemului nervos ;
Nicolae Milea Spătaru (1636-1708) cărturar, născut la Mileşti, sat dispărut de lângă Fereştii de astăzi.
Victor Ion Popa (1890-1946) scriitor născut la Bârlad ;
Ştefan Procopiu (1890-1972) fizician, născut la Bârlad.

Vi-i imaginați pe cei de mai sus aprobând violul în grup?
A pune semn de egalitate intre actiunea a 7 violatori nemernici, plus câteva zeci de susținători inculți și cei 375.148 de locuitori …e cel puțin prostie.

PS : Încă ceva:
– cea mai mare rata a criminalitatii este in Vaslui. FALS
Pe primul loc este Hunedoara. Urmează Brăila, Mehedinți…Cluj, Sibiu, Galați și Maramureș sunt mult înaintea Vasluiului. Bucureștiul are o rată mai mare decât Vasluiul!
- Vaslui este cel mai sărac județ din țară. FALS.
Județele Vîlcea, Teleorman, Mehedinți, Dolj și Galați au cei mai multi șomeri. Adevărat este că locuitorii din Vaslui au cele mai mici venituri. Dar nu pentru că se dau in lături de la muncă, ci pentru ca sunt necalificați și prost plătiți. Aici e mult de discutat, dar esența este că nu sunt șomeri. Muncesc, dar pe bani puțini!
- Numai in Vaslui sunt betivi. FALS.
România este în top 5 mondial la consumul de alcool. Nu doar Vasluiul, ci INTREAGA ROMÂNIE are o problemă cu alcoolul! Mulți cretini din Vaslui își cresc copiii cu sticla la gură. Dar…asta se întâmplă în toată țara!"