ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul acesta, un număr record de cetățeni români, peste trei milioane, s-au implicat într-un proces de revizuire a Constituției României, aceștia semnând în favoarea unei inițiative prin care articolul 48, aliniatul 1, devine „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".

Oponenții acestui demers constituțional i-au acuzat pe inițiatori de faptul că încearcă să impună o viziune religioasă asupra unui stat laic, și că majoritatea semnatarilor ar fi cumva „manipulați” în a crede că mariajul între persoane de același sex ar fi periculos pentru familie.

Iată însă că realitatea nu este manipulabilă, iar acest lucru este demonstrat de unul dintre membrii elitei intelectuale românești.

Profesorul Gheorghiță Geană este absolvent de doctor în filozofie al Universității București, cercetător științific la Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” al Academiei Române, este profesor de antropologie la facultățile de Filosofie și de Sociologie ale Universității București.


Acesta afirmă, într-un interviu, că marele pericol care pândește societatea în general este reprezentat de erodarea familiei „de tip clasic”, formată din bărbat și femeie.  Profesorul este și mai categoric și afirmă că „În general, societățile omenești s-au prăbușit când s-a destructurat familia”.
 
„Pericolul mare vine, însă, din destrămarea și erodarea famiilei de tip clasic, a familiei compuse din bărbat și femeie. Familiile homosexuale sunt împotriva naturii. Argumentul? Omul e o formă de viață. Orice formă de viață are ca trăsătură specifică tendința de multiplicare. Este un mod de a învinge timpul. Viața e scurtă și atunci individul se înmulțește cu cealaltă jumătate în cadrul social recunoscut: familia. O relație de homosexuali nu mai satisface această cerință esențială a vieții. Ei pot să nu fie discriminați la locul de muncă, sau din orice alt punct de vedere, dar nu pot fi considerați normali” , a afirmat el într-un interviu publicat în Adevărul.

 
Interviul integral este disponibil AICI.