ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O zi obișnuită în magazinul alimentar din micuța localitate Bărăteaz, sat din județul Timiș. 

Familia unui deținut - încarcerat pentru trei ani pentru că a condus tractorul prin comună fără permis!, a primit o casă în dar din partea Mitropoliei Banatului, după cum ActiveNews a informat.

Înainte de a-i da cheile soției, Mitropolitul Banatului s-a oprit la magazinul din Bărăteaz pentru a cumpărat cele necesare pentru cămara casei respective: orez, făină, cârnați, mazăre, ulei, dar și ciocolată și dulciuri.

Îmbrăcat în straie preoțești, ÎPS Ioan nu a fost recunoscut de vânzătoare, aceasta crezând că-i preotul din satul vecin. Când a auzit că achiziționează produsele pentru familia năpăstuită, vânzătoarea de la magazin s-a oferit să suporte o treime din cheltuială, lucru care l-a marcat pe ÎPS Ioan.

Acesta a plecat la familia ajutată, dar s-a întors cu o surpriză către vânzătoarea din Bărăteaz. Acesta i-a adus o icoană pe care și el a primit-o în dar.

„Vreau să vă mulțumesc pentru gestul dumneavoastră, pentru că lumea este destul de rezervată când aude de deținuți. Dar să știți că acest om, pentru familia căruia am cumpărat casa de la Variaș, poartă vina că a condus un tractor și o mașină, prin sat, fără a avea permis” , i-a spus mitropolitul Banatului, vânzătoarei, a informat Sursadevest.