ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vin și vești bune despre răniții din Colectiv. Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, aflat într-un spital din Olanda, a putut vorbi cu mama sa, pentru prima dată după tragedia de acum aproape o lună.

Și din Belgia vin vești bune. Tot mai mulți dintre cei internați în spitale fac pași mari spre vindecare și reușesc să plece acasă. 

Singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, are momente când e conștient. Chiar a reușit să vorbească cu mama sa, deși cu greu. Aflat la un spital din Olanda, Andrei a trecut prin trei operații la mâna dreaptă, cea mai afectată, dar și la față. Vor urma și altele, potrivit tvr.ro.

Trei dintre cei 29 de răniți tratați la spitalele din străinătate sunt tot în cumpănă, din cauza stării foarte grave. 

În Belgia, toți cei opt tineri internați la Spitalul Militar de la Bruxelles sunt stabili. Pavlos, băiatul de 15 ani care și-a salvat din infern prietenul, este încă sedat și depinde de aparate. Dar medicii sunt optimiști.

"Unul dintre ei merge foarte bine, în maximum trei săptămâni va putea ieși din spital, alți trei s-ar putea externa și ei cam într-o lună și jumătate, iar un altul mai are de așteptat încă două luni. Deci, pentru moment, evoluția este bună", spune dr. Serges Jeunes, șeful Serviciului de arși, Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles.

În țară, șase tineri în stare critică lupta încă pentru fiecare zi. Cu toții, mai sunt 37 în spitalele din București. Pacientul de la Spitalul Elias, pregătit deja pentru transfer, așteaptă doar confirmarea de la medicii din Austria.

Tot mai mulți pleacă acasă. Dar vor avea multe nevoi și după externare: tratamente, intervenții repetate de reconstrucție și nu numai.