ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rănile supraviețuitorilor de la Colectiv se văd și astăzi. Un fotograf bucureștean le-a surprins în imagini, pentru a atrage atenția asupra acestei drame și pentru a ajuta financiar victimele. Expoziția are loc sâmbătă, la Arenele Romane. 

În incendiul de la Colectiv, Mariana Oprea (Tedy Ursuleanu) a suferit arsuri grave pe 40% din suprafața corpului. I-au fost amputate degetele de la mâna stângă, iar la dreapta nu și-a recuperat 100% mobilitatea degetelor. Pentru că nu vrea ca tragedia din Colectiv să fie dată uitării, a acceptat propunerea fotografului Alex Csiki de a-i fi model și de a arăta care sunt urmările tragediei din 30 octombrie 2015.

„Sunt poze cu mine așa cum arăt acum. Vrem să subliniem, nu știu, efectele, practic, incendiului din Colectiv”, spune Tedy Ursuleanu, supraviețuitoare Colectiv.

Sâmbătă, de la ora 18.00, 24 dintre fotografii vor fi expuse la Arenele Romane, potrivit digi24.ro. Intrarea este liberă.

„Îmi era greu să accept ceea ce mi se întâmplase. Nimeni nu prea știa exact că, prin luna martie, când am fost externată, cam la ce nivel se găsesc victimele din Colectiv. Și am decis că e mai bine să relatăm lucrurile astea, ca lumea să știe”, spune Tedy Ursuleanu.

Cei care doresc să aibă acasă lucrările lui Alex Csiki le pot cumpăra. Banii strânși vor fi folosiți pentru tratamentul unor persoane care au suferit arsuri.

„Nimeni nu se așteaptă să vadă ceea ce vor vedea. Țin ascunse imaginile până la vernisaj. Plecăm de la 5.000 de euro pe bucată”, afirmă Alex Csiki, fotograf.

Tedy și Alex spun că toți cei care vor veni pe 1 octombrie la Arenele Romane vor avea parte și de un spectacol al liniștii, care va începe de la ora 20.00 și care va dura două ore.

„Va avea loc un memorial pe scenă. Nu vom intra foarte mult în detalii - lăsăm ca surpriză. Totul se va întâmpla într-o liniște absolută, va fi cu lumină”, spune Alex Csiki.